9/3/15 - 6:50 μ.μ.
Pacific Daylight Time
Η έξοδος από το ευρώ δεν θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ομιλία του στους εργαζόμενους σε εταιρεία φαρμάκων ο επικεφαλής του κόμματος εκτίμησε πως το σενάριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη δεν τίθεται από καμία ελίτ, ευρωπαϊκή και εγχώρια.

"Αν βγεις μόνο από το ευρώ και δεν δεις την έξοδο για παράδειγμα από το ευρώ, την Ευρωζώνη, ως εργαλείο για να αποδεσμευτείς συνολικά από την Ε.Ε., για να κοινωνικοποιήσεις τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα, για να έχεις εσύ τα εργαλεία στα χέρια σου, για να έχεις πραγματική εξουσία του λαού, εργατική - λαϊκή εξουσία, που θα σχεδιάσει την οικονομία, θα κατανείμει τους πόρους, θα κατανείμει το εργατικό δυναμικό και θα δώσει λύσεις παίρνοντας αυτά τα εργαλεία στα χέρια της, τότε πραγματικά θα έχεις προβλήματα, δεν θα λύσεις το ουσιαστικό πρόβλημα" σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στο ίδιο πλαίσιο εκτίμησε πως δεν φαίνεται να υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ:

"Δεν είναι το πρόβλημα, δηλαδή, αν θα πας στη δραχμή ή να συνδεθείς με άλλο νόμισμα. Δεν φαίνεται ως πιθανό το σενάριο αυτή τη στιγμή, διότι δεν συμφωνούν όλοι. Ούτε οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας συμφωνούν με αυτή την εκδοχή ούτε εδώ, να το πω έτσι, η αστική τάξη που έχει την εξουσία της χώρας, η πλειοψηφία της τουλάχιστον, να το πω καλύτερα, ούτε οι Αμερικάνοι ή άλλες ισχυρές οικονομίες και δυνάμεις".


Σχόλιο: 

Ένας ένας στο μνημονιακό μπλοκ...