Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΚΟΣΜΟΣ: ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ;



...🤔..Στην πραγματικότητα η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι τόσο απλή.Γιατί υπάρχουν ζητήματα...

1.ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.θα πρέπει να θυμηθούμε πρώτα πόσο ετών είναι η Γη.Η ηλικία της -ως γνωστόν- φαίνεται να είναι 4,54 δισεκατομμυρίων ετών.Εχει την ίδια ηλικία με τους υπόλοιπους πλανήτες στο Ηλιακό μας Σύστημα καθώς και τον Ήλιο. Φυσικά δεν είναι σύμπτωση αλλά μια λογική. ο Ήλιος και οι πλανήτες σχηματίστηκαν όλοι μαζί από ένα διάχυτο σύννεφο υδρογόνου.Πώς γνωρίζουμε όμως ότι η Γη είναι πραγματικά 4.5 δισεκατομμυρίων ετών;..Η ραδιομετρική χρονολόγηση παρέχει την ποιό ακριβέσταστη- σε συνδυασμό με όλες οι υπόλοιπες- μέθοδο για να γνωρίζουμε την ηλικία της γης.Το 1896 ο γάλλος χημικός Α. Henri Becquerel -δες ΕΔΩ https://el.wikipedia.org/…/%CE%91%CE%BD%CF%81%CE%AF_%CE%9C%… ανακάλυψε τη ραδιενέργεια- επιπλέον την διαδικασία όπου τα υλικά αποσυντίθενται σε άλλα υλικά απελευθερώνοντας ενέργεια. Οι γεωλόγοι συνειδητοποίησαν ότι στο εσωτερικό της Γης υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα ραδιενεργού υλικού και αυτό θα βοηθούσε στους υπολογισμούς τους να απαντηθεί το ερώτημα για την ηλικία της Γης.Ονομάστηκε ραδιομετρική χρονολόγηση.Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως με τη μέτρηση της ηλικίας των βράχων στη Γη καθώς ο πλανήτης μας βρίσκεται σε συνεχείς γεωλογικές μεταβολές. Η τεκτονική πλάκα ανακυκλώνει συνεχώς τα τμήματα της στην Γη αναμειγνύοντάς τα και καλύπτοντας για πάντα τις παλαιότερες περιοχές του πλανήτη.Αυτό είναι όντως ένα ζήτημα.. Ωστόσο αν υποτεθεί ότι τα πάντα στο ηλιακό σύστημα σχηματίστηκαν ταυτόχρονα ο μετεωρίτες στο διάστημα δεν επηρεάστηκαν από τις καιρικές συνθήκες και τις τεκτονικές πλάκες στη Γη σωστά;..Οι γεωλόγοι τους χρησιμοποίησαν λοιπόν -ένα παράδειγμα είναι ο μετεωρίτης Canyon Diablo δες ΕΔΩ https://en.wikipedia.org/wiki/Canyon_Diablo_(meteorite) ως έναν τρόπο να φτάσουμε στην αληθινή ηλικία του ηλιακού μας συστήματος και επομένως της Γης. Χρησιμοποιώντας το ραδιομετρικό σύστημα χρονολόγησης σε αυτούς τους μετεωρίτες οι γεωλόγοι κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι η Γη είναι 4,54 δισεκατομμυρίων ετών με περιθώριο σφάλματος περίπου 1% που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν..

2.ΕΞΕΛΙΞΗ.

Η εξέλιξη της ζωής στην Γη φαίνεται να προήλθε από έναν -ας τον ονομάσουμε "καθολικό κοινό πρόγονο" για όλες τις μορφές ζωής που βλέπουμε σήμερα και ήταν μια συνεχής διαδικασία με διάρκεια ΠΑΝΩ από ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Δεν ήταν ένα στιγμιαίο "γεγονός" π.χ κάποιος "δημιουργός" με προφορά στα ελληνικά αγγλικά τούρκικα εβραικά η κινέζικα η σε κάποιο άλλο είδος μιας φανταστικής ...''θεϊκής γλώσσας'' είπε ''Άς δημιουργήσουμε ζωή να πλήξουμε την βαρεμάρα''.. Σύμφωνα με τη ''ληφθείσα εξ ουρανού αμπελοφιλοσοφία -βλέπε ανοησία-στα δήθεν ''ιερά βιβλία΄ τους ισχυρίζονται πως όλες οι μορφές ζωής όπως τις γνωρίζουμε σήμερα έτσι ήρθαν..στο «πιτς φιτίλι» ....🤗.......

 Η εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής -και των άλλων μορφών της που βλέπουμε σήμερα- ήταν μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα "διαδικασία". ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να γίνει σε μια "στιγμή" σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου ή ακόμα και σε 7 ημέρες η 157 και σε κάποια φανταστική θεϊκή γλώσσα .Αυτές οι ερμηνείες είναι απλώς ΓΕΛΟΙΕΣ τόσο όσο και αυτοί που τις προφέρουν.Μην βασίζεστε στα αρχαία ελληνικά ή λατινικά η εβραικά η σε κάποια άλλη γλώσσα όπου σκουπιδοβιβλία θρησκειών δήθεν 'εξηγούν'' πως προήλθε η ζωή στην Γή.Είναι ΣΑΦΕΣ ότι η ζωή προήλθε από αυτοαναπαραγόμενες χημικές αντιδράσεις. Δεν υπάρχει ''κάτι άλλο'' όπως ισχυρίζονται ορισμένοι φαν του υπερφυσικού της θρησκείας η ακόμη και της φιλοσοφίας σε ορισμένες περιπτώσεις...Οι ΝΟΜΟΙ της χημείας υποδηλώνουν ότι η ζωή πρέπει να είναι κοινή σε όλο το σύμπαν. Είτε επιβιώνει είτε εξελίσσεται σε κάτι πιο περίπλοκο είτε καταλήγει στη ''μούχλα'' αλλά αυτό εξ ολοκλήρου είναι μια άλλη ιστορία.Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως δεν έχουμε ΜΙΑ θεωρία που να εξηγεί ΑΠΟΛΥΤΑ την ζωή γιατί οι θεωρίες προσπαθούν να εξηγήσουν παρατηρήσεις και κανένας δεν έχει παρατηρήσει ποτέ 100% αξιόπιστα την δημιουργία της ζωής από άψυχη ύλη ΚΑΙ το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ αλλά και αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα.Υπάρχουν πιθανές εξηγήσεις απο τις οποίες δεν έχουμε πειστεί.Αλλα μην μου λες πως την ζωη την δημιούργησε ο ''ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ και ο ΑΜΗΝ'' γιατί δεν είσαι απλώς ένας βλάκας αλλά ένας απατεώνας.Η πιο λογική υπόθεση λοιπόν - αυτή που δεν έρχεται σε αντίθεση με κανένα νόμο της φυσικής ή της χημείας- είναι ότι κάτι πολύ απίθανο συνέβη. Δεδομένου ότι υπάρχει αρκετός χώρος και χρόνος τα απίθανα πράγματα γίνονται σχεδόν βεβαιότητες.ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ''Δεδομένου ότι υπάρχει αρκετός χώρος και χρόνος τα απίθανα πράγματα γίνονται σχεδόν βεβαιότητες''. Μια πιθανή σύμπτωση ενός συγκεκριμένου μείγματος μορίων και ενέργειας στη σωστή θέση -δηλαδή σε κάποια θέση κάπου στον πλανήτη μας-την κατάλληλη στιγμή -δηλαδή σε κάποια στιγμή σε δισεκατομμύρια χρόνια-όπου υπήρχαν σταθερές φυσικές συνθήκες-δηλαδή θερμοκρασία pH επαρκής γεωφυσική κίνηση για να καταστεί δυνατή η αλληλεπίδραση μεταξύ των μορίων με την πηγή ενέργειας από τον ήλιο ή τις ραδιενεργές πηγές.

--Η πιθανότητα να συμβεί αυτό σε ένα δεδομένο μέρος σε ένα συγκεκριμένο αιώνα ή δύο ναι είναι απομακρυσμένη. Αλλά οι πιθανότητες συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται ΕΚΘΕΤΙΚΑ εάν ο δεδομένος τόπος μας είναι ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ σημείο μεγέθους pinhead ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ σε έναν τεράστιο πλανήτη και το χρονικό σημείο μπορεί να είναι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κλάσμα του δευτερολέπτου σε ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΌΝΙΑ. Και εφαρμόζοντας το "ρετροσκόπιο" η ευκαιρία γίνεται μια βεβαιότητα απόδειξη πως είσαι εδώ όπως όλοι μας.Φυσικά θα εξετάσουμε και μια άλλη -γνωστή-υπόθεση που αφορά την ζωής στην Γη μας από κάποιον μετεωρίτη ή σκόνη από κάπου αλλού στο σύμπαν -αν και δεν υπάρχουν βέβαια στοιχεία-Για τους φαν αυτής της υπόθεσης να πούμε πως υπάρχουν μεν κάποια ''στοιχεία'' αλλά δεν μεταφράζονται σε βεβαιότητα.

Πράγματι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία και κατά την γνώμη μου πιθανόν να περιέχει ψήγματα αλήθειας αν γνωρίζεις πως να διαβάσεις τα ''στοιχεία'' και δεν μένεις απλώς σε μια ερμηνεία κάποιου σε μια σελίδα η στο youtube αλλά και πάλι δεν λύνει το πρόβλημα.Εξακολουθεί να προκαλεί το ίδιο ερώτημα.Ας πούμε πώς ξεκίνησε εκεί;...ΠΕΡΑ από αυτές τις δυό θεωρίες σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να προβλέψουμε κάποια... μυστηριώδη δύναμη που δεν έχουμε ακόμα να ανακαλύψει η κάτι μαγικό η θεϊκό ή κατά κάποιο τρόπο παραφυσικό....Λέτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;..Το 70% απο εσάς θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ''Ναι η πιθανόν ναι''.Αλλα για ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ...Υπάρχουν ορισμένες προυποθέσεις στο ''ότι πρέπει να ήταν μια νοημοσύνη που το έκανε'' αλλά η νοημοσύνη είναι προϊόν ζωής και με οιοδήποτε λογικό κριτήριο σε αυτό το σκεπτικό αντιμετωπίζουμε ένα κυκλικό επιχείρημα χωρίς μια σοβαρή απάντηση.Τα πράγματα φαίνεται να είναι ποιο απλά.Η ζωή άρχισε στη γη ως βακτήριο τα βακτήρια αυτά άλλαξαν ανάλογα με το περιβάλλον ενώ διατηρούσαν την αλλαγή και την ανάπτυξη και αυτός φαίνεται να ήταν ο τρόπος που άρχισε η ζωή. Σήμερα έχουμε πολλά παραδείγματα. Η ζωή άλλαξε ή εξελίχθηκε ανάλογα με την ανάγκες.Σύμφωνα με τους ειδικούς το υδρογόνο ο άνθρακας το ήλιο το οξυγόνο και το νέον αυτά τα στοιχεία δημιούργησαν τον κόσμο μας. Σήμερα το 98% όλων των ζωντανών οργανισμών έχει αυτά τα στοιχεία-σαφώς και ΕΣΥ και επομένως η γνώμη των εμπειρογνώμων δεν μπορεί να είναι λάθος από την άποψη αυτή. Βέβαια μπορώ ως σκεπτικός να θέσω το ερώτημα.Αυτά τα στοιχεία δεν είναι οργανικά ενώ όλα τα ζωντανά κύτταρα είναι οργανικά.Πώς μετατρέπονται τα ανόργανα στοιχεία σε οργανικά κύτταρα;'' Για μια τέτοια αλλαγή απαιτείται κάποια ενέργεια.Εντάξει πραγματική απάντηση δεν υπάρχει ωστόσο δεν θα σκεφτώ πως αυτή η ενέργεια είναι υπερφυσική αφού τα πάντα στην φύση φαίνεται να έχουν φυσική αιτία.Η ενέργεια που υπονοώ μπορεί να ήταν ένα φυσικό φαινόμενο π.χ ηλεκτρισμός η μια άλλη φυσική αιτία.Αυτό δεν εξηγεί απαραίτητα το πως.Είναι υπόθεση εργασίας.Οπως και το ΓΙΑΤΙ και το πως η ζωη απέκτησε συνείδηση.Δεν βλέπω κανέναν λόγο -εκτός και αν βλέπεις εσύ που πιθανόν να αναζητάς μοτίβα-αλλά θα πρέπει να σου πω -πως ΔΕΝ υπάρχει ΠΑΝΤΑ ενας λόγος για κάτι.Αιτία ναι αλλά λόγος οχι απαραίτητα ναι.

Μερικά ακόμη πράγματα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ https://el.wikipedia.org/…/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%C… ΕΔΩ https://www.tovima.gr/…/science/na-pws-ksekinise-i-zwi-sti-g ΕΔΩ https://www.protothema.gr/…/epistimones-prosomoiosan-se-er…/ ΚΑΙ ΕΔΩ https://www.eef.edu.gr/med…/2091/16-to-mysthrio-ths-zohs.pdf

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις