Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΥΓΕΙΑ: ΕΥΡΩΠΗ vs ΑΣΙΑ - σημειώσατε οτι περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη

Περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη παρά στην Ασία: Περισσότεροι είναι οι θάνατοι στην Ευρώπη παρά στην Ασία λόγω του Covid-19, όλες οι εξελίξεις

Τα κρούσματα στην Ευρώπη αυξάνονται ώρα με την ώρα και πλέον οι αρχές σε αρκετές χώρες παίρνουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την πανδημία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη παρά στην Ασία… 

Από την έναρξη της πανδημίας περισσότεροι από 227.571 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 σε 150 χώρες και εδάφη. Τουλάχιστον 9.303 έχουν πεθάνει (μέχρι τις τις 15:30 το απόγευμα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία σε θανάτους: μετρά περισσότερα από 4.100 θύματα, έναντι 3.384.

Στην Κίνα, τα συνολικά κρούσματα είναι 80.894, οι νεκροί 3.237 και οι ιαθέντες 69.601.
Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο μετά την Κίνα είναι η Ιταλία (2.978 νεκροί και 35.713 κρούσματα), το Ιράν (1.135 νεκροί και 17.161 κρούσματα), η Ισπανία (767 νεκροί και 17.147 κρούσματα) και η Γαλλία (264 νεκροί και 9.134 κρούσματα).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον νέο κορονοϊό «εχθρό της ανθρωπότητας» και κάλεσε την Αφρική «να αφυπνιστεί».
COVID-19: Περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη παρά στην Ασία – Όλες οι εξελίξεις για την πανδημία
Από την έναρξη της πανδημίας περισσότεροι από 209.500 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 σε 150 χώρες και εδάφη.



12.300 κρούσματα στη Γερμανία, 28 νεκροί – Δραματικό μήνυμα Μέρκελ
Τα 12.300 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κορονοϊού στην Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ οι ασθενείς που υπέκυψαν ανέρχονται σε 28. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από την δική του πλευρά υπολογίζει τα κρούσματα σε 8.198 και τους νεκρούς σε 12.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας που αποδίδει η γερμανική κυβέρνηση στην κατάσταση ήταν το τηλεοπτικό διάγγελμα της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ το πρώτο της 15ετους θητείας της. Μέχρι τώρα, η κυρία Μέρκελ απέφευγε επιμελώς τις φορτισμένες εμφανίσεις, περιοριζόταν στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.
«Είναι σοβαρό, πάρτε το σοβαρά!», ήταν η δραματική της έκκληση προς τους πολίτες, ενώ η Γερμανία κατεβάζει σταδιακά τα «ρολά» απ’ άκρη σ’ άκρη.
Ιταλία: Έκρηξη κρουσμάτων και μεγάλη αύξηση των νεκρών
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 35.713. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.978. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 31.506 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.503 άνθρωποι.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. Άλλα 1084 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.
Την ίδια ώρα, 2.257 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιταλία και είχαν εξετασθεί θετικοί στον Covid-19, είναι τα 79,5 έτη και το 70% αυτών είναι άνδρες, ανακοίνωσε το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS), το οποίο δημοσιεύει τακτικά τις στατιστικές του.
Από ένα δείγμα 2.003 θανάτων από τον ιό, από τους 2.978 που έχει καταγράψει η χώρα μέχρι σήμερα, 707 ήταν στην ηλικιακή ομάδα 70-79, 852 στην ηλικιακή ομάδα 80-89 και 198 ήταν άνω των 90 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISS.
Εντοπίζοντας περίπου δέκα από τις πιο συνηθισμένες παθολογίες στους θανόντες, η συχνότερη ήταν η υπέρταση, ο διαβήτης ή η ισχαιμική καρδιοπάθεια, το ISS τόνισε πως το 48,5% των νεκρών υπέφερε από τρεις ή περισσότερες από αυτές τις παθολογίες και το 25,6% από δύο παθολογίες.
Μόλις το 0,8%, τρεις συνολικά, δεν είχε καμία παθολογία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ο μέσος χρόνος μεταξύ της εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων και του θανάτου ήταν οκτώ ημέρες, ενώ τα συχνότερα συμπτώματα ήταν ο πυρετός (77% των περιπτώσεων), η δύσπνοια (74%), ενώ ο βήχας (42%).
Ισπανία: 209 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Στα 17.147 είναι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία, από 13.716 την Τετάρτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Ο αριθμός των νεκρών πέρασε από 558 σε 767 κατά το τελευταίο 24ωρο.
Καραντίνες και απαγορεύσεις
Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών, κυρίως ευρωπαϊκών, το Βέλγιο καλεί τους πολίτες να παραμείνουν τα σπίτια τους μέχρι τις 5 Απριλίου.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίστηκε μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση ότι τα σχολεία θα κλείσουν από την Παρασκευή και «μέχρι νεοτέρας».
Το Περού απαγόρευσε την κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, σε όλη τη χώρα.
Η Τουρκία ανακοίνωσε το βράδυ τον δεύτερο θάνατο από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας που δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε σε 191 από 98 που ήταν χθες.
Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα, όμως 34 εισήχθησαν από το εξωτερικό
Κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού δεν επιβεβαιώθηκε ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην ηπειρωτική Κίνα — γεγονός χωρίς προηγούμενο αφότου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο — όμως οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 34 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Η Χιλή κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναπτύξει τον στρατό για τη διατήρηση της τάξης. Πολλές χώρες έχουν κηρύξει επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Πορτογαλία ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο.
Στη Γαλλία, η κυβέρνηση κήρυξε «κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης».
Η βρετανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε ένα σχέδιο νόμου που δίνει στις αρχές έκτακτες εξουσίες: επιτρέπονται οι συλλήψεις για λόγους δημόσιας υγείας και η κινητοποίηση συνταξιούχων ιατρών και νοσηλευτών.
Κλείνουν τα σύνορα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων με τον Καναδά για όλες τις «μη αναγκαίες» μετακινήσεις.
Η Τουρκία έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Το Ισραήλ έκλεισε τα σύνορά του για όλους τους αλλοδαπούς, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της χώρας.
Η Νότια Αφρική απαγορεύει τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της.
Πλωτό νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που δηλώνει «πρόεδρος εν καιρώ πολέμου», θα στείλει ένα πλωτό νοσοκομείο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.
Η Γερμανία μετατρέπει ξενοδοχεία και μεγάλες αίθουσες σε νοσοκομεία.
Το μεγαλύτερο στάδιο της Ιρλανδίας, το Κρόουκ Παρκ, θα μετατραπεί σε «ντράιβ ιν εξεταστήριο» όπου οι Ιρλανδοί θα εξετάζονται χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.
Οικονομική κρίση
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας εκτιμά ότι η πανδημία μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ανεργία σε όλον τον κόσμο και να πλήξει περίπου 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Συνεχίστηκαν οι απώλειες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ο Καναδάς ανακοίνωσε νέο σχέδιο στήριξης της οικονομίας, ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Πολωνία ένα εθνικό πρόγραμμα ύψους περίπου 47 δισεκ. ευρώ και η Τουρκία ένα σχέδιο ύψους 14 δισεκ. ευρώ.
Ακυρώσεις και αναβολές
  • Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Μάιο στην Ολλανδία, ματαιώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του.
  • Οι 24 Ώρες του Λε Μαν, ο αγώνας αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένος για τον Ιούνιο, αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο.

Κολλάς Covid-19 και από κάποιον χωρίς συμπτώματα

 

Κλείνει τα σύνορα της η ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να κλείσει τα εξωτερικά της σύνορα για 30 ημέρες με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19
 
 
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις