Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΕΛΛΑΣ: Η Ιαπωνική γραφή είναι παρμένη από την Ελληνική συλλαβική της Κύπρου




 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΛΛΑΒΙΚΗ ΓΡΑΦΗ της ΚΥΠΡΟΥ, παραμένει ζωντανή σε μια χώρα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας τεχνολογίας. Σε μια χώρα 130 εκατομμυρίων ανθρώπων, που με την χρήση της Ελληνικής Συλλαβικής Γραφής της Κύπρου, έχει γράψει ποίηση, θέατρο και πολιτισμό !!!

Εκτός από το Συλλαβάριο, στην Ιαπωνική γραφή συναντάμε παράλληλα αυτό που λείπει από το Αλφάβητο. Εφαρμόζεται μια σειρά ημιφώνων, συνδυασμός συμφώνων φωνηέντων, που αποδίδουν επακριβώς τους ιδιωματισμούς, λαλιές της «Κυπριακής» γλώσσας.
Επίσης αρκετές « Ιαπωνικές» λέξεις, πέραν του ότι είναι Ελληνικές, είναι και πιο κοντά στην αρχέγονη τους μορφή, αφού γράφονται στην Συλλαβική γραφή, χωρίς την «σμίλευση» του Αλφαβήτου.


Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ. Αφιερωματική ανάγλυφη και ενεπίγραφη στήλη γενειοφόρου τοξότη. Βρέθηκε στο χωριό Σαλαμιού και το 1874 μεταφέρθηκε στο Βρετανικό μουσείο. Η στήλη καταλήγει σε τριγωνικό αέτωμα, εντός του οποίου υπάρχει επιγραφή σε Ελληνική Συλλαβική γραφή. Συνάντησα δύο διαφορετικές αναγνώσεις, οι οποίες δεν με έπεισαν για την ορθότητα τους και έτσι προχώρησα σε μελέτη μέσα από την οποία πιστεύω ότι παρέθεσα την ορθή ανάγνωση. Σύμφωνα με την μελέτη μου, ο εικονιζόμενος τοξότης είναι ο Αμφιάραος και έτσι την ονόμασα: 

Η Στήλη του Αμφιάραου. 

H ανάγνωση του Deecke:

Ιjαρότατος Α,
ριπάος ε(ν)θάδε ηρώι FΩρώ ναό(ν) το(ν),
δ’ έδωκε ιν Αμύντω τω υιώ Ιθονίκη δόjαι οσεjα
Deecke, W. 1884.Sammlung der Griechischen Dialectinschriften

H ανάγνωση του Masson:

Αρισταγόραι
τω ΟνασιFοικω επέστασε ο πάς
κας οι κασίγνητοι ο(ι) αυτώ ... τόδε
Masson Oliver, 1961 Les Inscriptions chypriotes syllabiques,Paris

H ανάγνωση του γράφωντος: 

Μυστωρότατος(ε) Α
ραφάος ετασά εποικά πελάω
μετ’ έδος(ε) ινα μηδοτ’ ου α οίτο. Νικήτωρ ιη ος έρι
Σάββας Παπαδόπουλος , 2008 . Η Σαλαμίνα της Πάφου - Μαρτυρίες και Θεωρίες

Ο Μυστωρότατος Αραφάος εξετάζει (και) εποικά φέρνοντας κοντά, μετοικώντας, για να φροντίσει εκεί όπου η συμφορά. Νικητής ώστε να γίνεται και αξιότερος πάντων.



ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις