Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΥΓΕΙΑ - 45% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική

 


Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και των «σκληρών» δεικτών της επιδημίας, δηλαδή των διασωληνωμένων και των νεκρών, σε ελεγχόμενα επίπεδα είναι το ένα σαφώς ορατό, κομμάτι της επιδημιολογικής εικόνας που παρακολουθούν από την αρχή του έτους με μεγάλη προσοχή οι επιστήμονες στη χώρα μας.

Χθες ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) 509 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 293 διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 25 νεκροί. Τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα άτομα με ενεργή λοίμωξη covid-19 ανέρχονται σε 5.881, με το 40% αυτών να συγκεντρώνονται στην Αττική.

Το άλλο, λιγότερο ευκρινές, κομμάτι, αλλά εξίσου σημαντικό για την πορεία της επιδημίας, είναι η επίδραση των μεταλλάξεων στη μεταδοτικότητα του ιού και στη βαρύτητα των περιστατικών. Στην Ελλάδα, προς το παρόν, έχουν εντοπισθεί 26 κρούσματα με τη γνωστή ως βρετανική μετάλλαξη, τα δύο εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν «ορφανά» δηλαδή δεν προέκυψε από την ιχνηλάτηση συσχέτιση με ταξίδι ή επαφή με κρούσμα.

 

Συνέχεια εδώ


ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις