Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΥΓΕΙΑ - Τσιόδρας: Θα είχαμε τριπλάσιους θανάτους εάν δεν είχαμε περιοριστικά μέτρα και εάν δεν υπήρχαν οι εμβολιασμοί!

 


Κικίλιας στα κόμματα: Γεμάτες και οι οκτώ στις δέκα ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα!

Αποκάλυψη-σοκ από τον Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση που έκανε στους εκπροσώπους των κομμάτων το μεσημέρι της Τρίτης, παρόντος και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε την αντιπολίτευση ότι είναι πλήρεις και το 80% των αιθουσών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών θεραπευτηρίων! Το γεγονός αυτό, παράλληλα με την πληρότητα των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους με covid που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, εκ των πραγμάτων χτυπούν συναγερμό για την κατάσταση που ενδέχεται να δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες, έως ότου αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Ταυτόχρονα χτυπά «καμπανάκι» για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που επικρατήσει η κυβερνητική θέση για «άνοιγμα πάση θυσία» της αγοράς.

Αντιθέτως με το συμβαίνει πλέον και με την πληρότητα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δεν είναι αντίστοιχη της κρισιμότητας των στιγμών η προσφορά των στρατιωτικών νοσοκομείων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρμόδιες υγειονομικές πηγές εκτιμούν πως η προσφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από τα εκατό περιστατικά που βρίσκονται στο ΓΝΑ (που πραγματικά προσφέρει) και τη μετατροπή του ΝΙΜΙΤΣ αποκλειστικά σε non covid νοσοκομείο! Το θέμα, μάλιστα, εφόσον οι ανάγκες για ΜΕΘ αυξάνονται, δεν αποκλείεται να απασχολήσει τις προσεχείς ημέρες την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, ο Σωτήρης Τσιόδρας προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη όσων αφορά στην ένταση του τρίτου κύματος για τον κορονοϊό. «Θα είχαμε τριπλάσιο αριθμό θανάτων εάν δεν ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα και εάν δεν υπήρχαν οι εμβολιασμοί, έστω και αυτοί που έγιναν», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας!

πηγη

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις