Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΜΑΓΑΖΙΑ - ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Έρχονται αλλαγές σε μικρά και μεγάλα καταστήματα

 


Για τα νέα μέτρα συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί ώστε να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση και όπως φαίνεται – μεταξύ άλλων – στο τραπέζι θα βρεθούν αλλαγές για τα καταστήματα.

Για τα νέα μέτρα συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί ώστε να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση και όπως φαίνεται – μεταξύ άλλων – στο τραπέζι θα βρεθεί η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο και η απελευθέρωση, ενώ στη συζήτηση θα μπει και το λιανεμπόριο καθώς υπάρχουν προτάσεις να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μέτρων και οι πολίτες να πηγαίνουν για τις αγορές τους σε κανονικές συνθήκες, χωρίς SMS και click away ή click in shop.

Στις αρχές της εβδομάδας ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, αλλά και ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού.

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι γίνεται αγώνας για να ενταθεί η διαδικασία των self test και τόνισε ότι στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με κατάργηση του click inside. Οπως εξήγησε θα ισχύει ο περιορισμός των τριών ωρών με SMS και η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων εντός καταστημάτων.

Την κατάργηση του μέτρου με τα ραντεβού ζητούν και οι καταστηματάρχες, με τους εμπορικούς συλλόγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ζητούν την κανονική λειτουργία των καταστημάτων, ώστε να μπορέσει να κινηθεί καλύτερα η αγορά.

Να τονιστεί πως οι εργαζόμενοι από την Δευτέρα θα πρέπει να υποβάλλονται και σε self test υποχρεωτικά για να πα΄νε στη δουλειά τους, μέτρο το οποίο αν δεν τηρηθεί, θα επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου. 

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, και συγκεκριμένα από το Σάββατο 24 Απριλίου, δρομολογείται η πλήρης απελευθέρωση του λιανεμπορίου και η δυνατότητα των καταναλωτών να ψωνίζουν κανονικά, δίχως click away και click in shop / click inside.

Ταυτόχρονα στο τραπεζι θα έρθει η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο για να εφαρμοστεί από Δευτέρα ή από τη Μ. Βδομάδα, μαζί με τις αποφάσεις για το Πάσχα.

πηγη

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις