Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τα μέτρα έχουν ως σκοπό να θωρακίσουν τη ζωή στη δημόσια σφαίρα

 


Όποιος πίσω από τα μέτρα βλέπει, ή «εύχεται» εντός εισαγωγικών, διχασμούς και διαχωρισμούς πολιτών, δεν έχει καταλάβει τίποτα. Βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο που έχουμε έξαρση της πανδημίας των ανεμβολίαστων. Κινδυνεύει και η υγεία τους, αλλά κινδυνεύουν να γίνουν και πολλαπλασιαστές επέκτασης της νόσου. Τα μέτρα, λοιπόν:

  • Δεν έχουν στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους, ούτε διαχωρισμούς, ούτε να βάλουν απέναντι κανέναν. Απέναντι έχουμε την πανδημία.
  • Τα μέτρα έχουν ως σκοπό να θωρακίσουν τη ζωή στη δημόσια σφαίρα, να προστατεύσουν εκείνους που θέλουν να σπουδάσουν, να ψυχαγωγηθούν, να εργαστούν, χωρίς να βάλουν τη ζωή τους σε δύσκολη θέση.
  • Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργήσουν πιο κανονικά τα πράγματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία των μέτρων.

Τα εμβόλια είναι  διαθέσιμα για όλους και μπορούν να τα κάνουν έτσι ώστε να ζουν με μεγαλύτερη άνεση και λιγότερο κίνδυνο. Και προς την κατεύθυνση αυτή πηγαίνουμε σε όλες τις κατηγορίες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε μιας. Για παράδειγμα:

  • Όταν πας σ’ ένα εστιατόριο να φας, ή σ’ ένα μπαρ να πιεις ένα ποτό, δεν μπορεί να φοράς μάσκα, είναι αυτονόητο. Οπότε, εκεί, είπαμε ότι θα επιτρέπεται η είσοδος, μόνο στους εμβολιασμένους και  τους  νοσήσαντες.
  • Όταν πας να δεις ένα έργο στον κινηματογράφο ή μια θεατρική παράσταση, που μπορείς να έχεις την προστατευτική σου μάσκα, εκεί θα μπορείς να προσέρχεσαι με τα διαγνωστικά τεστ που θα δείχνουν ότι δεν είσαι φορέας της νόσου τις τελευταίες 48 ώρες.
  • Όταν είσαι νοσηλευτής και βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή και καλείσαι να παράσχεις τις πρώτες βοήθειες ή να περιθάλψεις κάποιον που για οποιονδήποτε λόγο έχει ανάγκη το Σύστημα Υγείας, δεν μπορεί να μην είναι 100% σίγουρος και εσύ, αλλά και ο  ασθενής και οι συγγενείς του, ότι δεν θα κινδυνεύσει να νοσήσει από  covid. Και γι’ αυτό επεκτείναμε την υποχρεωτικότητα.

Συνεπώς, τα μέτρα έχουν στη βάση τους την κοινή λογική, την αίσθηση της ευθύνης και της υποχρέωσης, απέναντι στην εθνική υπόθεση, να επεκτείνουμε το τείχος ανοσίας. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν στη βάση της φιλοσοφίας τους, ούτε τους διχασμούς, ούτε τον στιγματισμό των πολιτών.


Δωρεάν δύο self test για τους μη εμβολιασμένους που επιστρέφουν από τις διακοπές

Στην περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου προχωρά το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test).

Η περαιτέρω δωρεάν διάθεση των δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας αφορά τις παρακάτω ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

 

 

Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας - stratigikos@nd.gr

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις