Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Υφυπουργός Υγείας (Ζωή Ράπτη)



Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

 

Είναι μία καθοριστική στιγμή για να επαναξιολογήσουμε την πορεία των εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψη το συλλογικό αγώνα που έχει δοθεί για την προστασία από την COVID-19 και τον περιορισμό της.

Στην χώρα μας έχουμε ξεπεράσει τους 5.776.336 πλήρως εμβολιασμένους. Πλην όμως, με αυτό το δεδομένο και την επάνοδο της επιθετικής διασποράς του ιού, είναι ανησυχητικό ότι ποσοστό των συμπολιτών μας, που δεν είναι αμελητέο, στερείται προστασίας απέναντι στη νόσο.

Στόχος μας είναι, εφόσον δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να ελέγξουμε ως ανθρωπότητα την εξάπλωση του ιού, να επιτύχουμε μέσω του εμβολιασμού τον περιορισμό του, ώστε να μην μεταλλάσσεται σε νέες μορφές και να οδηγηθούμε, σε βάθος χρόνου, στο τέλος αυτής της πανδημίας.

Ο εμβολιασμός αποτελεί ιστορικά το ισχυρότερο όπλο απέναντι σε παθογόνους παράγοντες, έχοντας προστατεύσει την ανθρωπότητα στο παρελθόν, από μεγάλες πανδημίες και θανατηφόρες ασθένειες.

Για το λόγο αυτό, προσκαλούμε καθημερινά όλους τους συμπολίτες μας που έχουν επιλέξει έως τώρα να μην κάνουν το εμβόλιο, να προγραμματίσουν το ραντεβού εμβολιασμού  τους, προκειμένου να υποδεχθούμε ενωμένοι και προστατευμένοι τη δύσκολη περίοδο του χειμώνα που έρχεται.

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Ιταλία, Καναδά, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, Ρωσία, Αυστραλία), έτσι και στην χώρα μας, εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τόσο τους μη εμβολιασμένους, όσο και αυτούς που νοσηλεύονται στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας.

Άλλωστε, στόχος μας, μεταξύ άλλων, είναι να ανοίξουν με ασφάλεια και τα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα θρανία, δίπλα στους φίλους τους και στους δασκάλους τους και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική τους υγεία.

Στο Υπουργείο Υγείας, τον μήνα που πέρασε, επικεντρωθήκαμε στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των συνανθρώπων μας που βίωσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές, που ξέσπασαν στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, επεκτείναμε την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 για να περιλάβει και τους πληγέντες και συγκροτήσαμε κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, προκειμένου να παρέχουν επιτόπια ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Τα κλιμάκια αυτά ξεκίνησαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πυρόπληκτους της περιοχής της Βόρειας Αττικής, με επιτόπιες επισκέψεις στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνταν. Παρείχαν υπηρεσίες Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας και συνομίλησαν με τους εξυπηρετούμενους, καταγράφοντας τα αιτήματα και τις ανάγκες τους στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη) και Κηφισιάς (Αδάμες).

Επίσης, κλιμάκια μετέβησαν στην Εύβοια, στην Ηλεία και στην Αρκαδία. Τα αιτήματα των  εξυπηρετούμενων διασυνδέθηκαν με τοπικούς φορείς και ομάδες για την καλύτερη κάλυψή τους, έγιναν κατ’ ιδίαν συνεδρίες με τους πολίτες που επλήγησαν, ενώ παρασχέθηκαν και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Τέλος, στο Δήμο Ιστιαίας, τέθηκε σε ισχύ και η γραμμή 2226-350010 για την υποστήριξη των πληγέντων.
 
Φίλες και Φίλοι,

Το έργο μας στο Υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, υπό τη νέα ηγεσία του Υπουργού κ. Αθανάσιου Πλεύρη και της Αν. Υπουργού κας Ασημίνας Γκάγκα, άξιων επιστημόνων με εξειδίκευση στα ζητήματα της Υγείας.

Μαζί θα δώσουμε τη δύσκολη μάχη απέναντι στην πανδημία αλλά και τη μάχη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής Υγείας στους πολίτες. Για να πάρει μορφή αυτό το όραμα, χρειάζεται να εξέλθουμε όλοι μαζί από αυτή την πανδημία, ενωμένοι.

Ο ιός έχει επηρεάσει τις ζωές μας από πολλές πλευρές.  Δεν έχουν καταγραφεί ακόμη όλες οι επιπτώσεις που επιφέρει στη σωματική μας υγεία, έχουν όμως καταγραφεί, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στην ψυχική υγεία των συνανθρώπων μας, οι οποίες φαίνεται να είναι μακροπρόθεσμες.

Ας μην επιτρέψουμε στην πανδημία να διαταράξει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τους θεσμούς, την κοινωνική μας συνείδηση και την κοινωνική μας  αλληλεγγύη.

Ας είναι το εμβόλιο ο σύμμαχός μας για να προστατεύσουμε την υγεία μας, τους οικείους μας, τους συνανθρώπους μας, τις ψυχές μας, την ατομική και συλλογική μας ελευθερία.

 

 

Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής με τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και τη νέα Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα

Επιστημονικές ομάδες και κλιμάκια παρείχαν άμεσα ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες συμπολίτες μας από τις πυρκαγιές

Παρουσία μου στην Τηλεόραση
"Επιτακτική ανάγκη για προστασία κατά της επιδημίας COVID19 το εμβόλιο''. Από την παρουσία μου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ
"Κοινωνικό και όχι κομματικό θέμα ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού της χώρας''. Από την παρουσία μου στην τηλεόραση της ΕΡΤ1

Αρθρογραφία Στον Τύπο

"Ένας χρόνος δουλειάς για την Ψυχική Υγεία"

Άρθρο μου στην Real.gr
 




Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Ζωή Ράπτη , All rights reserved.

Πολιτικό Γραφείο 
Γρυπάρη 15, 15451 Νέο Ψυχικό
Τηλ. : 2106779992, 2106727809
Κιν.: 6944860450, 6978586272
E-mail: zoerapti@gmail.comz.rapti@parliament.gr

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις