Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ!!!!!

 


Άνθρωποι με αυτογνωσία, ταπεινοφροσύνη και αξιοπρέπεια συζητούν ιδέες, άνθρωποι με μέτριο επίπεδο αυτογνωσίας συζητούν γεγονότα , και άνθρωποι με μεγάλο έλλειμμα αυτο-γνωσίας συζητούν άλλους ανθρώπους (κουτσομπολιό κοινώς) γιατί το δικό τους έλλειμμα σε αυτογνωσία δημιουργεί κόμπλεξ και ένας τρόπος για να ξεχάσουν το κόμπλεξ τους είναι να υποβιβάζουν και να ασχολούνται με άλλους ανθρώπους.
 
Δεν είναι όλα αυτά όμως θέμα μυαλού!!
 
Φανατικοί κουτσομπόληδες και κουτσομπόλες είναι σπουδαγμένοι άνθρωποι και μπορεί να βρεις πολλούς ανθρώπους που έχουν τελειώσει ένα δημοτικό ή γυμνάσιο και να έχουν δια-κριτικότητα, ευγένεια, αξιοπρέπεια!!
 
Εάν όλα ήταν θέμα μυαλού τότε όπως για παράδειγμα είναι o Μαθηματικός - που για να γί-νεις μαθηματικός πρέπει να έχεις την ανάλογη ευφυία - θα ήταν σίγουρα και διακριτικός και άνθρωπος με ιδεώδη.
 
Δεν ισχύει όμως αυτό ως δεδομένο ως κοινωνικό θέσφατο!!
 
Συνεπώς η Μόρφωση μπορεί να είναι μια σημαντική παράμετρος και να ακούγεται ότι έχει βάση και θέση στον κοινωνικό περίγυρο ωστόσο η σωστή συμπεριφορά, η μπέσα , η αξιοπρέπεια είναι θέμα πολλών παραγόντων και όχι μόνο μυαλού αλλά κυρίως ψυχικών χαρισμάτων!!
 
Γενικά ένας πραγματικά καλός άνθρωπος ασχολείται με ιδέες , με το γενικό καλό.
 
Αυτό ισχύει ως αξία από αρχαιοτάτων χρόνων!!
 
Καλό και χρήσιμο είναι να μην μπερδεύουμε την παιδεία με την μόρφωση ......!!
 
Η παιδεία εξελίσσει ,γεννά αξίες ,σεβασμό, αυτοπεποίθηση ,ενσυναίσθηση ....!!!
 
Η μόρφωση - εκπαίδευση ,είναι ειδίκευση .......!!
 
Τα πτυχία δεν έχουν να κάνουν με την εσωτερική αναζήτηση ούτε οδηγούν στο δρόμο της αυτογνωσίας ,αντιθέτως θα έλεγα δημιουργούν συνήθως παρωπίδες εφόσον δίνεις όλη την ενέργεια σου να μάθεις τη συγκεκριμένη γνώση ......!!!!
 
Άλλο διάβασμα ,άλλο μελέτη ......άλλο πανεπιστήμιο άλλο φιλοσοφική αναζήτηση .......!!!!
 
Έχουμε όντως μπερδέψει εσκεμμένα λίγο τις έννοιες γιατί έτσι βολεύει πολλούς .......!!!
 
Έχω δει ανθρώπους ντυμένους με ακριβά ρούχα κι όμως ήταν γυμνοί ......αλλά έχω δει ανθρώπους γυμνούς κι όμως ήταν ντυμένοι με τα καλύτερα!!!
 
Επιμέλεια παρουσίασης : Γιώργος Χαβαλές από το σύνηθες κουβεντολόι με τον αγαπημένο μου φίλο ''Έλλην Αιθήρ'' που πάντα εκπλήσσει ευχάριστα με το αριστοφανικό του ύφος.

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις