Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα μας η επανεκλογή του Προέδρου Emmanuel Macron

 


Η επανεκλογή του Προέδρου Emmanuel Macron συνιστά -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του - μία σημαντική νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη και τη Δημοκρατία.

  • Για τη Γαλλία, γιατί τη διατηρεί στο δρόμο της σταθερότητας και της προσήλωσης στα ιδανικά και τις αξίες του Διαφωτισμού∙
  • Για την Ευρώπη γιατί δίνει ηχηρό μήνυμα σε όσες πολιτικές δυνάμεις πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν εκλογική επιτυχία με ατζέντα που υπονομεύει τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
  • Για τη Δημοκρατία γιατί οι δυνάμεις της μετριοπάθειας, της σοβαρότητας και των μεταρρυθμίσεων νίκησαν την ακρότητα και τον λαϊκισμό κι έδειξαν ότι παραμένουν πλειοψηφικές και ακμαίες.

Η  επανεκλογή του Προέδρου Emmanuel Macron είναι εξαιρετικά σημαντική και για τη χώρα μας καθώς:

  • Υπάρχει ταύτιση των απόψεων  του σε πολλά μείζονος σημασίας ζητήματα με τις απόψεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η πίστη στις μεταρρυθμίσεις και η ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε.
  • Ο Γάλλος Πρόεδρος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας στη διάρκεια των πρόσφατων τουρκικών προκλήσεων.
  • Στη διάρκεια της θητείας του υπογράφηκαν αφενός διμερής συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής και αφετέρου συμφωνίες για την προμήθεια υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών.

Παράλληλα οι εκλογές αυτές:

  • Ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους που δημιουργούν οι επάλληλες κρίσεις των τελευταίων τριών ετών, με αποκορύφωμα το κύμα ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
  • Δείχνουν πως καραδοκεί παντού στην Ευρώπη ο λαϊκισμός και ότι καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη -που πολλές φορές έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις.

 

Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας - stratigikos@nd.gr

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις