Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

 


Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες. Με το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω ο εσωτερικός τουρισμός και προστίθεται μία ακόμη κατηγορία δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής της ΔΥΠΑ.

  • Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr εως και τις 18 Ιουλίου ανάλογα με το τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους.
  • Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.  
  • Η επιδότηση κυμαίνεται από 73% έως και 100%  και είναι αυξημένη σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή,  ενώ τον Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η  αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.
  • Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.
  • Για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.
  • Οι δικαιούχοι επιδοτούνται και για ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας - stratigikos@nd.gr

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις