Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ - Ποιός είναι ο περιβόητος Θεός Βήλος που αναφέρει ο Χαμουραμπί, βασιλιάς της Βαβυλώνας



Ποιός είναι ο περιβόητος Θεός Βήλος που αναφέρει ο Χαμουραμπί, βασιλιάς της Βαβυλώνας, στον γνωστό κώδικα "Χαμουραμπί" ; Βα (βασιλιάς) Βήλων=Βαβυλώνα.

Κώδικας:
«Όταν ο αγέρωχος Ουρ- Άνου (ουρανός) βασιλιάς και ο Βήλος, ο κύριος Ουρανού και Γης, αυτός που καθορίζει την μοίρα της γης, που παρέδωσε τους κανόνες όλης της ανθρωπότητας σε μένα, όταν προφέρουν το ευγενές όνομα της Βαβυλώνας, όταν την έκαναν διάσημη στα πέρατα της γης και καθιέρωσαν ένα αιώνιο βασίλειο του οποίου τα θεμέλια ήταν σταθερά σαν την γη και τον ουρανό – εκείνη την εποχή ο Ουρ- Άνου και Βήλος με κάλεσαν τον Χαμουραμπί, τον Βασιλικό πρίγκιπα, τον λάτρη των θεών, για να φέρει την δικαιοσύνη στην γη, να καταστρέψει το κακό, για να αποτρέψει τους δυνατούς από το να καταπιέζουν τους αδύναμους, για να φωτίσει την γη και να προωθήσει την ευημερία του λαού. Εγώ είμαι ο Χαμουραμπί, ο κυβερνήτης που ορίσθηκε από τον Βήλο και ο οποίος επέφερε πλούτο και αφθονία»

Ο Βήλος υιός του Ποσειδώνος και της Λιβύης ενυμφεύθη την Αγχινόη με την οποία απέκτησε 2 δίδυμους υιούς, τον Αίγυπτο και τον Δαναό. Ο πρώτος ίδρυσε την Αίγυπτο ( η χώρα φέρει το ίδιο όνομα μέχρι σήμερα) ο δεύτερος έλαβε τη χώρα της Λιβύης (υπάρχει μέχρι τις μέρες μας η ονομασία).
Ο Βήλος αφού βασίλευσε αρκετά χρόνια, αναζήτησε πλουσιότερη χώρα. Έφτασε με τους υπηκόους του στη Μεσοποταμία (μέση των ποταμών) και έχτισε μια πολύ μεγάλη πόλη, που την ονόμασε Βα - βυλών. Η πόλη αυτή έγινε γρήγορα η ωραιότερη της Ανατολής και κέντρο γραμμάτων και τεχνών, επειδή συγκέντρωσε Έλληνες επιστήμονες και ιδίως αστρονόμους.

Ο Διόδωρος περιγράφει τη Βαβυλώνα ως εξής:

«Ο Βήλος την περιστοίχισε με μεγάλα τείχη, δημόσια κτίρια, στάδια, θέατρα, ανάκτορα και τον πιο μεγάλο ναό του Διός. Στη κορυφή του Ναού υπήρχαν χρυσά αγάλματα του Δία, της Ρέας και της Ήρας» Μετά τον θάνατό του λατρευόταν ως Β-ήλιος Δίας. Ο τάφος του (που έχτισε πριν πεθάνει) ήταν μεγαλόπρεπο οικοδόμημα και το χρησιμοποιούσαν ως αστεροσκοπείο. (Στη παλαιά διαθήκη αναφέρεται ως πύργος της Βαβέλ).
Ο Στράβων αναφέρει : Το μεγάλο πυραμοειδές (πυραμίς= πυρ+αμίς, ήτοι «πυρ και δοχείο») τετράγωνο κτίριο - τάφο του Βήλου, που υπήρχε στη πόλη, το κατέστρεψε στα νεότερα χρόνια ο Ξέρξης, όταν επέστρεψε από την ηττημένη εκστρατεία του στην Ελλάδα, θέλοντας να εκδικηθεί του θεούς του Ολύμπου για την ήττα του.

Στη φωτογραφία ο Θεός Βήλιος Δίας εμφανίζεται να κρατά έναν Κεραυνό, βρέθηκε στη Βαβυλώνα, φέρει σύμβολο τη σπείρα, έχει μινωική ενδυμασία και στο κάτω μέρος έχει σχέδια της μυκηναικής και μινωικής περιόδου. Ταιριάζει με την ιστορία που περιγράφει ο Στράβων και ο Διόδωρος.

Επομένως, ο Βήλος δεν είναι ο αρχαίος εχθρός των Ελλήνων.

Σχόλια: 

Ο αληθινός σκοπός του Μέγα Αλέξανδρου, ήταν να αναστηλώσει την Πυραμίδα του Βήλιου-Δια. οχι τις χαζομάρες που λένε να γκρεμίσει μια λευκή πυραμίδα σε μια έρημο στη κίνα. και οτι ταχα κυνηγουσε τα τερατάκια νεφελίμ και ελοχίμ. ούτε παιδιά πρώτη δημοτικού δε πιστεύουν τέτοια παραμύθια.

Η πυραμίδα του Βήλιου-Δία
 

 

Σύμφωνα με το λεξικό μαντζέτα, το ΒΑ, είναι ο βασιλιάς. και επίσης είναι ποιητική προσφώνηση. Βα-Βηλων, είναι σα να λέμε Βασιλιά Βήλων, Βα-βήλωνα, βαβύλωνα.
Επομένως ούτε ελοχίμ ούτε νεφελίμ υπήρχαν εκεί. ούτε τα κυνηγούσαμε να τα βάλουμε κάτω απο τη γή. Απλά υπήρχε δική μας αποικία εκεί και κάποια στιγμή έπεσε. ούτε κάτω απο την λευκή έρημο σχεδίαζαν τα τερατάκια, ούτε τίποτα. Μας κουράσανε με τις φαντασίες και τις βλακίες