Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν ξανά τρώω..............δείτε

Ας είμαστε αντικειμενικοί (και γνώστες τής Οργανικής Χημείας): με το τηγάνισμα τής πατάτας ("τεχνητή γλύκανσις", κατά Φικιώρη) δημιουργείται: "ακρυλαμίδιο" (άοσμη, λευκή, κρυσταλλική ουσία), το οποίο δεν προστίθεται τεχνητά (fast foods), άλλα δημιουργείται κατά το τηγάνισμα με φυσικό (χημικό) τρόπο. Αυτό, είναι καρκινογόνο (πέρα από τις άλλες ζημιές που κάνει στην υγεία το τηγανισμένο λάδι). Για να το λένε τόσοι επιστήμονες, δεν είναι κόπανοι! Εκτός, όμως, απο το "ακρυλαμίδιο", παράγεται και μια άλλη ένωσις (μού διαφεύγει, αυτή την στιγμή το όνομά της, αλλά, νομίζω, ανήκει στην ίδια κατηγορία "αμιδίων"), η οποία είναι πιο επικίνδυνη απο το "ακρυλαμίδιο". 

Ας μην βιαζόμαστε να εξοργιστούμε!

Και, έμενα, μού αρέσουν οι ξεροψημένες τηγανιτές πατάτες, αλλά...🤔
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις