Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Περί πίστης - Η απάτης της Χριστιανικής πίστης. Αντιγραφές από ελληνικές ρήσεις προ Χριστού..........από τα χείλη του Χριστού.


Πιστεύω ότι η εξήγησις είναι απλή: 


Όλη η διδασκαλία του Ιησού είναι μια πιστή αντιγραφή από την αρχαίαν Ελληνικήν φιλοσοφίαν και σκέψιν και ως προς αυτό υπάρχει σωρεία παραδειγμάτων. 

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:


Ιησούς: Ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται.”
Χείλων ο Λακεδαιμόνιος (600 π.Χ.):Τα μεν υψηλά ταπεινούν (ο Θεός), τα δε ταπεινά υψούν.”
Ιησούς: Αγαπάτε τους εχθρούς υμών”  Ματθ.κεφ.5 §44
Κλεόβουλος ο Ρόδιος (500 π.Χ.):Τον δε εχθρόν φίλον ποιείν.”
Ιησούς:Ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν” Ματθ.κεφ.5 §44.
Κλεόβουλος ο Ρόδιος (500 π.Χ.):Τον δε εχθρόν ευεργετείν”.
Ιησούς:Ουκ επιορκήσεις”  Ματθ.κεφ.5 §33.
Πυθαγόρας: (580 π. Χ.)Σέβου όρκον.”
Ιησούς: Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην.”
Πλάτων (427 π.Χ.):Η δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερον αγαθόν για την ίδια την ψυχήν.”
Και ο χρυσός κανών
Ιησούς:Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι, κάνετε και σείς τα ίδια σ΄αυτούς.”
Ματθ.κεφ.7 §12
Ισοκράτης (430 π.Χ.): Μην κάνετε στους άλλους εκείνα για τα οποία εσείς θυμώνετε όταν τα κάνουν οι άλλοι σε σας.”

Βλέπουμε λοιπόν ότι όλο το ηθικόν δίδαγμα του
Ιησού είναι μια αντιγραφή από το αρχαίον Ελληνικόν πνεύμα.

 Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα μετά Χριστόν τα λόγια του Ιησού εξαπατούν το Έλληνα και δεν τον αφήνουν να εξέλθει από τον λήθαργο που έχει πέσει.

 
Κάποτε, με είχε ρωτήσει ένας πολύ θρήσκος φίλος τι θα έπρεπε να γίνει για να πιστέψω. Είχα απαντήσει πως αν γίνονταν τίποτε εντυπωσιακά θαύματα - όχι μόνο μπροστά μου (γιατί αυτό μπορεί να σήμαινε μεταξύ άλλων πως τα έπαιξα), αλλά ας πούμε θεϊκές παρεμβάσεις που να συγκλόνιζαν την ανθρωπότητα - ε τι να κάνω, θα πίστευα πως κάτι υπάρχει. Θα πίστευα λοιπόν - αλλά με μια διαφορετική έννοια απ'ότι ο πιστός θρήσκος, θα πίστευα χωρίς να "λατρεύω" - θα πίστευα πως κάτι υπάρχει με το οποίο μάλιστα μπορεί και να διαφωνώ ή να μην εγκρίνω (ή ακόμη και να πολεμάω)..... Όμως το πραγματικά ενδιαφέρον ήταν η απάντηση που πήρα όταν αντέστρεψα το ερώτημα: Τι θα έπρεπε να γίνει για να πάψει να πιστεύει ο φίλτατος θρήσκος? Αν ας πούμε συνέβαινε κάτι φοβερά ακραίο και απίθανο - πχ να ερχόμασταν σε επαφή με έναν εξαιρετικά ανεπτυγμένο εξωγήινο πολιτισμό που μας έδειχνε πως αυτοί έσπειραν τη ζωή στη Γη - καθώς και επίσης μας έδειχναν βιντεάκια (!) του Ιησού και άλλων αγίων/θεών που ήταν απεσταλμένοι τους - ε, τότε δε θα έπαυες να πιστεύεις?? Η απάντηση ήταν όχι. Κατηγορηματικά. Και το γιατί δείχνει τι βασική διαφορά ενός άθεου με έναν θρήσκο: Μου είπε πως ο Σατανάς προσπαθεί συνεχώς να μας κάνει να χάσουμε την πίστη μας, επομένως κάθε τι θα μπορούσε να είναι σκηνοθετημένο από αυτόν. Ο δρόμος του εμπειρικού ελέγχου είναι εντελώς κλειστός για έναν πραγματικά πιστό. Πιστεύει γιατί πιστεύει. Τελεία. Ένας κλειστός ατέρμονος βρόχος ανατροφοδότησης με φοβερές άμυνες σε αυτό που ονομάζουμε "κοινή λογική". Γιαυτό και δεν γίνεται απλώς με επιχειρήματα να "πείσεις" έναν πραγματικά πιστό κάποιας θρησκείας...





1.Δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία. Αν πετάξεις όλους τους τάρανδους από ένα βουνό και σκοτωθούνε, αυτός που θέλει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη θα λέει ότι οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη υπάρχουν και είναι μαγικοί. Δεν πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι ο Θεός των Χριστιανών είναι ανύπαρκτος, οι Χριστιανοί πρέπει να αποδείξουν ότι αυτός ο συγκεκριμένος Θεός υπάρχει, ενώ οι Θεοί των άλλων είναι μύθοι. Για να γελάσουμε λίγο, σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει η Αόρατη Ροζ Μονόκερος, στην οποία πιστεύω. Την αγιότητά της αποδεικνύει ότι είναι ταυτόχρονα αόρατη και ροζ. Εσύ δεν μπορείς να τη δεις, γιατί είναι αόρατη. Σε εμένα όμως έρχεται στον ύπνο μου και μου δίνει πολύ σωστές συμβολές, με καθοδηγεί πάντα σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Το σπίτι μου δεν έπεσε από το σεισμό γιατί είχα προσευχηθεί να με προστατεύσει, και η αγιότητά της με άκουσε. Αφού δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει, τότε υπάρχει, απλά είσαι πολύ σκληρόκαρδος για να δεις την αλήθεια της ύπαρξής της. 


2.Εκτός από Το παραπάνω αστείο, που είναι δομημένη πάνω στις Χριστιανικές ανοησίες, για την ανυπαρξία του Χριστιανικού Θεού, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι Φιλόλογος για να δεις ότι τα Ευαγγέλια διαφωνούν σχετικά με την ώρα της σταύρωσης, με το ποιες βρήκαν τον τάφο ανοικτό και τον Ιησού φευγάτο. Άλλο Ευαγγέλιο ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς μετέφερε μόνος του τον Σταυρό του, άλλο ισχυρίζεται ότι ήταν τόσο βαριά μαστιγωμένος που τον μετέφερε ο Σίμων ο Κυρηναίος. Αλλά η ιστορία που καλείται να πιστέψει ο Χριστιανός είναι ότι μόλις ο Ιησούς είπε τετέλεσται, έγινε ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου (σε ολόκληρη τη Γη), φοβερός σεισμός από τον οποίο σκίστηκε το καταπέτασμα του Ναού και ότι οι νεκροί βγήκαν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, η πρώτη παρέλαση των Ζόμπι που καταγράφηκε ποτέ. Κανένας, μα κανένας ιστορικός δεν κατέγραψε αυτή τη σειρά των γεγονότων. Το χειρότερο από όλα, ο αναστημένος Χριστός εμφανίστηκε στους μαθητές του και τους διαβεβαίωσε ότι όποιοι τον πιστέψουν θα κάνουν τα εξής θαύματα׃θα διώχνουν δαιμόνια, θα μιλούν ξένες γλώσσες, θα τους δαγκώνουν φίδια και θα πίνουν δηλητήρια και δεν θα παθαίνουν τίποτα. Θα βάζουν τα χέρια τους πάνω σε αρρώστους και θα τους θεραπεύουν (Μάρκος 16,στίχοι 14 – 18). Κανένας Χριστιανός δεν έμαθε ξένη γλώσσα μόνος του (τι οικονομία που θα κάναμε), δεν τόλμησε να τον δαγκώσει φίδι ή να πιει υδροκυάνιο για να αποδείξει την αλήθεια του ισχυρισμού. Φυσικά στους γιατρούς τρέχουν για να γίνουν καλά.


Ευλόγησον
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις