Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΝΔ - Ζωή Ράπτη: Παρουσία μου στην Τηλεόραση - Ομιλίες

 

Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,



Για τον λόγο αυτό η Κυβέρνησή μας έχει θέσει ως προτεραιότητα την υποδοχή επισκεπτών με ασφάλεια. Αυτό τόνισε, ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας τη σημασία του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στην χώρα μας την 1η Ιουνίου. Πρόκειται για μία μεγάλη πολιτική δικαίωση του Πρωθυπουργού που το εισηγήθηκε, καθώς το πιστοποιητικό αυτό θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός της Ε.Ε. και - κατ΄ επέκταση- την ενίσχυση του τουρισμού που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τη χώρα μας.

Παράλληλα, συνεχίζεται με επιτυχία η Επιχείρηση «Ελευθερία» που αφορά στους εμβολιασμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Πλέον, έχουμε ξεπεράσει τους 5.700.000 εμβολιασμούς και συνεχίζουμε δυναμικά.

Τον μήνα που πέρασε, πραγματοποιήσαμε σειρά επισκέψεων σε νοσοκομεία και δομές Ψυχικής Υγείας της νησιωτικής χώρας: στη Σύρο, τη Ρόδο και το Καστελλόριζο.


 


Στο ακριτικό νησί του Καστελλόριζου εγκαταστήσαμε Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, με την οποία παρέχονται εφεξής υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους κατοίκους του νησιού καθώς και στους στρατευμένους μας. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται μέσω της χρήσης διαδικτύου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όλο το 24ωρο, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες ψηφιακού ιατρείου όπως διάγνωση των ασθενών,  τακτική παρακολούθησή τους, συνταγογράφηση φαρμάκων και έκδοση πιστοποιητικών.



Στο Καστελλόριζο είχα τη χαρά να επισκεφθώ και τη ΔΑΝ Μεγίστης, όπως και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων «ΛΑΣΚΟΣ», θέλοντας να ευχαριστήσω τους ενστόλους μας για την καθημερινή προσφορά τους στην Πατρίδα.



Στη Σύρο, επισκέφθηκα το Γενικό Νοσοκομείο, και ειδικότερα το εξωτερικό Ιατρείο Παιδοψυχιατρικής στο οποίο λειτουργεί Μονάδα Τηλεψυχιατρικής. Δεσμεύτηκα για την ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και για τη δημιουργία Κινητών Μονάδων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό και ευρωπαϊκό πόρο.



Την 12η Μαΐου, εορτάσαμε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο, την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Συνεχάρην τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες μας για την πολύτιμη προσφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεσμεύτηκα για την άμεση ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας της χώρας σε νοσηλευτικό προσωπικό, με δρομολόγηση της έγκρισης 215 θέσεων για ειδικευόμενους νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας.

Πρόσφατα, είχα τη χαρά να συνεργαστώ με την κα Τατιάνα Μπλάτνικ και τους συνεργάτες της από την οργάνωση «BREATHE», για την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας και ευεξίας των πολιτών.

Περαιτέρω, παρευρέθηκα στα εγκαίνια του Εμβολιαστικού Κέντρου του Δήμου Μεταμόρφωσης, παρουσία του Δημάρχου κ. Στράτου Σαραούδα και των συνεργατών του, στο οποίο ξεκίνησαν με επιτυχία οι εμβολιασμοί των πολιτών.



Τέλος, την 31η Μαΐου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, μοιράσαμε με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 18οΔημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου ενημερωτικό τετράδιο με τίτλο «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» και συνομιλήσαμε μαζί τους για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

 






Για τον ίδιο σκοπό, μίλησα στην ημερίδα του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Επιλέγω να μην Καπνίζω», την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και την ομιλία τους η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης.

Φίλες και Φίλοι,

Στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στον δρόμο μετά, είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον Άνθρωπο.

Παρουσία μου στην Τηλεόραση


''Εγκαινιάσαμε χτες μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Καστελλόριζο''
Από την παρουσία μου στην ΕΡΤ1

''Υποχωρεί σταθερά η πανδημία. Εχουμε μείωση του δείκτη θετικότητας και εισαγωγών.'' Από την παρουσία μου στην τηλεόραση του SKAI.

Ομιλίες


Ομιλία μου στην εκδήλωση του Υπουργείο Υγείας
με θέμα «Επιλέγω να μην Καπνίζω».

 

Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Ζωή Ράπτη , All rights reserved.

Πολιτικό Γραφείο 
Γρυπάρη 15, 15451 Νέο Ψυχικό
Τηλ. : 2106779992, 2106727809
Κιν.: 6944860450, 6978586272
E-mail: zoerapti@gmail.comz.rapti@parliament.gr
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις