Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Το παρασκήνιο της κοινής παρέμβασης Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου για υποχρεωτικός εμβολιασμό.

 

To τετ α τετ Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου με φόντο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και οι σχεδιασμοί που ανασύρονται από το συρτάρι

Η χθεσινή κοινή παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου είχε ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα, κατά την κυβέρνηση, έδινε μια ηχηρή απάντηση σε όσους επικαλούνται συνταγματικά και νομικά επιχειρήματα, προκειμένου να αμφισβητήσουν στην ουσία της την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Και αυτό, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη, διότι η κυρία Σακελλαροπούλου, από τα υψηλά πόστα της δικαιοσύνης που έχει υπηρετήσει στη μακρόχρονη πορεία της, υπήρξε πάντοτε υπέρμαχος των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. «Οταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της Δικαιοσύνης, όπως η πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει τόσο καθαρή θέση σχετικά με τη συνταγματικότητα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων για λόγους δημόσιας υγείας, στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό ποντάροντας σε δικαστική δικαίωσή τους, λανθάνουν. Και αυτό, έχει ιδιαίτερη αξία στην παρούσα συγκυρία», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιδίδεται στον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να πείσει – με όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της – τους ανεμβολίαστους πολίτες να προσέλθουν οικειοθελώς στα εμβολιαστικά κέντρα, με δύο στόχους: Για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων, αλλά και για να αποδυναμώσει η επιχειρηματολογία – και άρα οι αντιδράσεις – για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όταν αυτός, μετά βεβαιότητας θα έρθει και για άλλες κατηγορίες, πλην των εργαζομένων σε δομές υγείας και οίκους ευγηρίας.

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας που θα κρίνει πολλά. Η κυβέρνηση έσπευσε να ψηφίσει τη διάταξη για την επιβολή της υποχρεωτικότητας με μία απλή υπουργική απόφαση, ακριβώς διότι πιθανολογεί ότι θα χρειαστεί να το πράξει μέσα στον μήνα.

Επί του παρόντος, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα, η κυβέρνηση ρίχνει όλες τις δυνάμεις στην επιτάχυνση των εμβολιασμών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν χθες σε ιδιώτες γιατρούς που θα εμβολιάζουν στα ιατρεία τους ή θα κάνουν εμβολιασμούς κατ’ οίκον αλλά και για φαρμακοποιούς για κάθε νέο ραντεβού εμβολιασμού που θα κλείνουν.

Η επιθετικότητα της μετάλλαξης, ωστόσο, είναι τέτοια, που πολλοί φοβούνται ότι όλα τα παραπάνω δεν αρκούν και ότι θα πρέπει ήδη να αρχίσει να εκπονείται ένα plan B για το φθινόπωρο και το τέταρτο κύμα που φαίνεται να έρχεται «καλπάζοντας». Άλλωστε, η καθημερινή αύξηση των νοσηλειών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, έχει ήδη ξαναφέρει στο τραπέζι σχεδιασμούς που είχαν αποσυρθεί, όταν η πανδημία άρχισε να κοπάζει.

Τώρα, πολλά εξετάζονται από την αρχή.

πηγη


ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις