Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014

 


Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ., τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου, είναι ότι σε τίποτα δεν έχει αλλάξει.

  • Αρκέστηκε να επαναλαμβάνει όλα όσα έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησής του, δείχνοντας αλαζονεία απέναντι στους πολίτες που τον καταψήφισαν και αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές, που έχει προκύψει από τις εκλογές του 2019 και μετά. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014. Μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε τότε.
  • Δεν απάντησε σε κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αύριο και σε κανένα ερώτημα του σήμερα. Και αυτό γιατί κατανοεί την πραγματικότητα μέσω παρωχημένων ερμηνευτικών εργαλείων. Επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο, επανήλθε στα συνηθισμένα κλίσε και τα προσφιλή του ψέματα. Το ποιο αγαπημένο ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους, για τους λίγους και τους ισχυρούς.

Η δική μας κουλτούρα, η δική μας πολιτική αρχή είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Είναι η διασφάλιση του ατομικού συμφέροντος μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού. Η κατάργηση των φόρων στη γονική παροχή και τη δωρεά, η συνέχιση της μείωσης ΕΝΦΙΑ, η συνέχιση μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργούν σταθερή ενίσχυση του εισοδήματος, η εκ νέου αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, οι επενδύσεις που προσελκύουμε και δημιουργούν δουλειές και θέσεις εργασίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους, η αναβάθμιση των σπουδών και του δημόσιου σχολείου, η στήριξη των νέων γονιών, η αύξηση κατά 22% βασικών επιδομάτων σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2020 και τόσα άλλα που πετύχαμε μέσα στις συνθήκες κρίσης είναι η αλήθεια που γνωρίζουν οι Έλληνες και η καλύτερη απάντηση.

 

Πράσινο φως για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς

Το πράσινο φως για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών αλλά και στους υγειονομικούς. Η πλατφόρμα ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

  • Η τρίτη (αναμνηστική) δόση δεν είναι υποχρεωτική. Θα χορηγείται αφού περάσουν 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό.
  • Από τις 14 Σεπτεμβρίου που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους μέχρι σήμερα έχουν γίνει 13.175 εμβολιασμοί.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών:

  • Ξεπεράστηκαν χθες οι 11.900.000 εμβολιασμοί. Με τουλάχιστον μία δόση έχει εμβολιαστεί το 60,6% του γενικού πληθυσμού και 70% του ενήλικου πληθυσμού.
  • Περισσότεροι από 90.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού τις τελευταίες 7 ημέρες για εμβολιασμό με την πρώτη δόση, με την συντριπτική πλεινότητα των ραντεβού να κλείνεται από νεαρές ηλικίες.
  • Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει αίτηση μέχρι στιγμής 10.500 πολίτες και έχει γίνει ο εμβολιασμός σε 8.500 πολίτες.

 

Αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον Moody’s

Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει o οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, καθώς προχώρησε στην αναβάθμισή τους κατά δύο βαθμίδες, μετά τη μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει στην εκκαθάριση των ισολογισμών τους.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank και την Alpha Bank σε B2 από το Caa1, και την Τράπεζα Πειραιώς σε B3 από Caa2, δίνοντας σε όλες θετικές προοπτικές.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παρέχει καλές ευκαιρίες στις τράπεζες να αυξήσουν τα δάνεια και να στηρίξουν τα έσοδά τους και υπογραμμίζει ότι οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις καταθέσεων και για τις τέσσερις τράπεζες είναι θετικές.

 

Εγκαινιάστηκε η νέα κλειστή/ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο

Η πρώτη κλειστή ελεγχόμενη δομή εγκαινιάστηκε το Σάββατο στη Σάμο. Πρόκειται για δομή που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Είναι μια δομή που -όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση- βρίσκεται μακριά από τον αστικό ιστό με συνθήκες αξιοπρέπειας για όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας, αλλά και ελέγχου για τους παράνομους μετανάστες που είναι προς επιστροφή ή απέλαση.  
  • Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία των νέων κλειστών - ελεγχόμενων δομών σε Λέρο και Κω.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι η αποσυμφόρηση των νησιών μας συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Τον Αύγουστο καταγράφηκε μείωση κατά 81% στον αριθμό των διαμενόντων στα νησιά, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, ενώ ο συνολικός αριθμός των διαμενόντων στην επικράτεια ήταν μειωμένος κατά 49%.

Οι ροές-αφίξεις κατά το 1ο οκτάμηνο του 2021 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 53% σε σχέση με το 1ο οκτάμηνο του 2020, ενώ στα νησιά οι αφίξεις είναι μειωμένες κατά 78%. Στο ίδιο διάστημα αναχώρησαν 7.841 άτομα  με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτα κράτη μέσω των μηχανισμών απελάσεων, επιστροφών και μετεγκαταστάσεων υπηκόων τρίτων χωρών.


Στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των λιγνιτικών περιοχών

Ξεκινά η νέα δράση «Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Πράσινου Ταμείου, με την οποία προσκαλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς με υψηλή εξάρτηση από τον λιγνίτη να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στρατηγικής διαφοροποίησης.

  • Απευθύνεται σε υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και στον δήμο Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, των οποίων η δραστηριότητα αφορά στην εκτέλεση εργασιών, την παροχή υπηρεσιών και την προμήθεια αγαθών άμεσα προς τη ΔΕΗ ή/και έμμεσα προς υπεργολάβους που έχουν συνάψει συμβάσεις με τη ΔΕΗ. 
  • Ειδικότερα, το πρόγραμμα στηρίζει και ενισχύει τις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα παραγόμενα προϊόντα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις εκτελούμενες εργασίες τους, με στόχο τη σταδιακή απεξάρτησή τους από τη ΔΕΗ και συνολικά από τις λιγνιτικές δραστηριότητες σε βάθος πενταετίας.
  • Το νέο πρόγραμμα αρχικά προβλέπει επιδοτήσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών για το 2018 συνολικού ποσού 31.391.473,90 ευρώ, που έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης.
  • Η επιχορήγηση κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Τα ποσοστά ενίσχυσης για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών θα ανέρχονται σε 80% δημόσια επιχορήγηση και 20% ιδιωτική συμμετοχή. Η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των επενδυτικών σχεδίων θα είναι άμεση και απλοποιημένη.

Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας - stratigikos@nd.gr

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις