Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΝΔ - ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ: Newsletter μηνός Αυγούστου/Σεπτεμβρίου 2022

 


Newsletter μηνός Αυγούστου/Σεπτεμβρίου 2022

Φίλες και φίλοι,

Τον μήνα που πέρασε, ο Πρωθυπουργός έδωσε σθεναρή και σαφή απάντηση στην Τουρκία, που συνεχίζει την επιθετική ρητορική της εναντίον της πατρίδας μας.

Με την ομιλία του στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» την αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται bullying.

Επανέλαβε σαφώς την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή  της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο, ενώ ανέδειξε τον πολυσήμαντο ρόλο της χώρας στην περιοχή ως πυλώνα σταθερότητας.

Στο μεταναστευτικό, γίναμε μάρτυρες μιας σειράς από fake news με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο.

Από την αρχή η θέση της Ελλάδας ήταν ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν εντός τουρκικού εδάφους και δεν υπήρχε κανένα αγνοούμενο ή νεκρό παιδί.

Την ελληνική θέση ότι η νησίδα βρίσκεται πράγματι εντός του εδάφους της Τουρκίας και ότι είχε «παραπλανηθεί», επιβεβαίωσε και η ΜΚΟ HumanRights360, που εκπροσωπεί την ομάδα των 38 αιτούντων άσυλο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άλλη μια προσπάθεια της Τουρκίας να  εργαλειοποιήσει τους μετανάστες έπεσε στο κενό.

Δυστυχώς, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε συγνώμη για τις κατηγορίες που εκτόξευσαν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα μας είναι που έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και θα συνεχίσει να το κάνει.
 
Φίλες και φίλοι,

Στη διάρκεια του μήνα που πέρασε προωθήσαμε τις δράσεις και τα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, που αποτελούν ύψιστη  προτεραιότητα για μένα.
 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ
 
Βρεθήκαμε κοντά στους δημότες της Πεντέλης, μαζί με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη και τους συναδέλφους μου βουλευτές του Βόρειου Τομέα, παρουσία και της Προέδρου και μελών της Νομαρχιακής και Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός μας. Ενημερωθήκαμε  από τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά για το έργο που έχει επιτελεσθεί με τη συνεργασία της Κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Έχουμε ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για τη δημιουργία 2 νέων δομών Ψυχικής Υγείας, στο Δήμο και συγκεκριμένα Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους καθώς και Μονάδα Διατροφικών Διαταραχών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
 
ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
 
Στη Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε για τις νέες δομές, που θα δημιουργήσουμε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβα δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη των εξαρτημένων, τόσο για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, όσο και την επανένταξη τους στην κοινωνία, δημιουργώντας νέες Μονάδες απεξάρτησης σε χώρους που θα παραχωρηθούν από το Δήμο.

Επίσης, είχα την χαρά να επισκεφθώ τα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, όπου  συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Διευθυντή κ. Βίκτωρα Ναρ. Συζητήσαμε ζητήματα της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καθώς και τον τρόπο αποκατάστασης του ιστορικού μνημείου, που δώρισε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο βαρώνος Χιρς.

Επίσης, επισκέφτηκα την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκα με τον Διευθυντή κ. Β. Νταφούλη και τον Διευθυντή Νοσηλευτικής κ. Γ. Δόντσιο, παρουσία των Διοικητών της 4ης ΥΠΕ κ. Δ. Τσαλικάκη και τον κ. Ν. Αντωνάκη. Συζητήσαμε τις νέες δομές, που θα δημιουργήσουμε στην πόλη με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για τους παραβατικούς ανηλίκους και τους μετανάστες, οι οποίες θα ελαφρύνουν το επιβαρυμένο έργο τους.

Τέλος στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ  συναντήθηκα με τη διοίκηση του του νοσοκομείου συνεχάρη τον νέο Διευθυντή κ. Κ. Φουντουλάκη και συζητήσαμε την περαιτέρω ανάπτυξη εξειδικευμένων μονάδων Ψυχικής Υγείας στο νοσοκομείο, όπως το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, καθώς και δράσεων στην Κοινότητα.
 
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
 
Πρόσφατα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την φίλη Υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη καθώς και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, με υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με στόχο να υλοποιηθεί το έργο ‘’UAM Mental Health Hub’’ για την  παροχή υποστήριξης ψυχικής υγείας, σε παιδιά που βρίσκονται σε μετακίνηση ή εκτίθενται σε τραύμα, καθώς και επαρκή ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους.
 
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ
 
Μια ‘’συμμαχία’’ δημιουργήθηκε μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσα από την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και φίλο Γιώργο Κώτσηρα, για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών θυμάτων, ιδίως, αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, τα παιδιά και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στόχος μας είναι, να εξασφαλιστεί η παροχή αποτελεσματικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα θύματα αυτά κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας, καθώς και η διευκόλυνση της αποκατάστασής τους.
 
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
 
Εγκαινιάσαμε στη Βέροια το νέο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ». Πρόκειται για ένα Κέντρο, το οποίο αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις και προγράμματα, προκειμένου οι νέοι να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες και συμπεριφορές για να αντιστέκονται στην χρήση ουσιών και στις εν γένει εξαρτήσεις. Επίσης, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να ενισχυθούν στο δύσκολο ρόλο τους και η ευρύτερη κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί στα θέματα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Επίσης επισκέφθηκα το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και  συνεχάρην τον Πρόεδρο κ. Γ. Σαλιάγκα για το σπουδαίο και ουσιαστικό έργο που κάνουν για τους πολίτες της Ημαθίας.
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η 86η ΔΕΘ, με περισσότερους από 1400 άμεσους και έμμεσους εκθέτες και επίσημες συμμετοχές από 19 χώρες, σηματοδότησε την επιστροφή στη νέα κανονικότητα.  Αποτέλεσε την  καλύτερη έκθεση της τελευταίας δεκαετίας, η οποία ήταν sold-out.

Μιλώντας στα εγκαίνια στο Περίπτερο του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκα  στις δράσεις και τα προγράμματα που προωθούμε, με έμφαση στην Ψυχική Υγεία.

Στα δύο χρόνια της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας, επιτύχαμε να αυξήσουμε τον κρατικό προϋπολογισμό για την Ψυχική Υγεία κατά 62%.

Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με πάνω από 100 προσλήψεις ψυχιάτρων και νοσηλευτών και νομοθετήσαμε την ειδικότητα του νοσηλευτή ψυχικής υγείας.

Προβλέψαμε 215 θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών ψυχικής υγείας για να αποκτήσουν ειδικά προσόντα.

Δημιουργήσαμε την δωρεάν Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για ενήλικες, παιδιά και εφήβους, καθώς και συμπολίτες μας που επλήγησαν από φυσικές την τελευταία 2ετία. Η Γραμμή έχει δεχθεί μέχρι σήμερα πάνω από 450.000 κλήσεις.

Επίσης, με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προχωράμε στη δημιουργία 104 νέων δομών και προγραμμάτων στην Κοινότητα, για να υποστηρίξουμε ψυχοκοινωνικά τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους στην ΔΕΘ το video μας, που παρουσιάζει τις δράσεις για την Ψυχική Υγεία, που έχουμε υλοποιήσει στα δύο χρόνια από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου, που δημιούργησε ο Πρωθυπουργός.
 
ΜΕ ΤΟΝ Π.Ο.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
 
Στο Ισραήλ έλαβα μέρος στην 72η Σύνοδο Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο Ισραήλ, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Συζητήσαμε, μεταξύ άλλων και για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΠΟΥ Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, με κύριο ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης Dr. Hans Kluge και τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ιτσχάκ Χερτζογκ.

Στην παρέμβασή μου ανέφερα ότι: «Η χώρα μας έχει δεσμευτεί να διαμορφώσει το προσχέδιο ψηφίσματος του BCI και το Περιφερειακό Πλαίσιο Δράσης του BCI, μέσω της ενεργούς συμμετοχής των εθνικών εκπροσώπων. Η έγκριση του ψηφίσματος και του πλαισίου του BCI, θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός ταξιδιού συνεργασίας με τα κράτη μέλη και τον ΠΟΥ Ευρώπης, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες υγείας και ευημερίας των πληθυσμών μας».

Μιλώντας στην συνεδρία με θέμα το «Ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσης για το αλκοόλ 2022-2025», επισήμανα ότι τα Υπουργεία Υγείας των Κρατών Μελών έχουν ένα σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη των πολιτών στην μείωση ή διακοπή του ποτού, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, καθώς επίσης να καταστήσουν τις υπηρεσίες υγείας αποτελεσματικές για αυτούς που έχουν ανάγκη για βοήθεια.                  
 
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Στην Νέα Ιωνία, επισκεφτήκαμε, μαζί με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος όπου συναντηθήκαμε με τον Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, και συνομιλήσαμε για τις ανάγκες ιερέων και συμπολιτών μας στην περιοχή.

Επίσης, επισκεφθήκαμε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Ελεούσα», όπως και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Όλγα», για να δούμε από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελείτε για τους συμπολίτες μας.

Ακόμη, περιηγηθήκαμε στο εμπορικό κομμάτι της Λεωφόρου Ηρακλείου και συναντήσαμε τους επιχειρηματίες, πολίτες και μέλη της ΔΗΜΤΟ της Νέας Ιωνίας, με τους οποίους είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα ζητήματα που τους απασχολούν σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, όπως η πορεία της οικονομίας και το ενεργειακό.

ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Στην Νέα Φιλαδέλφεια, παραβρέθηκα στην τελετή εγκαινίων του έργου υπογειοποίησης τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο νευραλγικής σημασίας, το οποίο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στην περιοχή για όλους τους πολίτες αλλά και  για την λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Το έργο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Στην Νέα Σμύρνη, εγκαινιάσαμε την λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Εφήβων και Ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.  Το Κέντρο παρέχει ημερήσια θεραπευτική παρέμβαση και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, ενώ λειτουργεί και ως συμβουλευτικός σταθμός στήριξης της οικογένειας.

Στο Υπουργείο Υγείας αναπτύσσουμε μια σειρά δράσεων για να υποστηρίξουμε τα παιδιά που διαγιγνώσκονται με αυτισμό.

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργούμε άμεσα 3 Κέντρα Ημέρας και 5 οικοτροφεία σε όλη την επικράτεια. Στο δε στρατηγικό σχεδιασμό μας προβλέπεται επιπλέον η δημιουργία Ξενώνα Βραχείας Φροντίδας, καθώς και 3 Κέντρων Ημέρας και 2 οικοτροφείων.

Συγχαίρω τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» και την Πρόεδρο κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αποδοχής της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Στο Ζάππειο Μέγαρο, παραβρέθηκα στην τελετή για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», στην οποία ο γιος του, Δημήτρης, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον σπουδαίο πατέρα του, για το τεράστιο έργο του, για την προσφορά του στην Ελλάδα, αλλά και για την μεγάλη του αγάπη τον Παναθηναϊκό.  Το Ίδρυμα έχει στόχο την στήριξη δράσεων για την Υγεία, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Η οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου συνεχίζει με ανιδιοτέλεια να προσφέρει στο συνάνθρωπο, σύμφωνα με το παράδειγμα του.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Παραβρέθηκα στην τελετή αποδοχής της δωρεάς της νέας Κινητής Ιατρικής Μονάδας για Νεογνά και Παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, που δώρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η κα Δήμητρα Τουλγερίδου.  

Στο χαιρετισμό μου αναφέρθηκα στο έργο και τις υπηρεσίες του  Υπουργείου Υγείας που απευθύνονται σε παιδιά, καθώς με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, αναπτύσσουμε νέες δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης και δράσεις για παιδιά στην Κοινότητα, με δημιουργία Κέντρων Ημέρας, Κινητών Μονάδων και δομών για την Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη και Αποκατάσταση σε όλη τη χώρα.

Επίσης, επεκτείναμε την Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, για την υποστήριξη παιδιών μέσα στην πανδημία και συνεχίζουμε τη λειτουργία της.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ALZHEIMER

Ο μήνας Σεπτέμβριος, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας αφιερωμένος στην νόσο Alzheimer’s. Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχα στο Memory Walk 2022. Περπατήσαμε κάνοντας μια συμβολική πορεία από το Σύνταγμα μέχρι το Ζάππειο Μέγαρο και παρακολουθήσαμε την υπέροχη συναυλία του Στέφανου Κορκολή, σε έργα Ελλήνων συνθετών. Για ακόμα μια φορά δηλώσαμε έμπρακτα την υποστήριξή μας στα άτομα με Άνοια - Alzheimer's και τις οικογένειές τους. Στο Υπουργείο Υγείας στηρίζουμε και βοηθάμε μέσα από δράσεις την πρόληψη και αντιμετώπιση της Άνοιας - Alzheimer’s και την προαγωγή της υγιούς γήρανσης.

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε ήδη προκηρύξει 18 μονάδες και συγκεκριμένα, Οικοτροφεία σε Αθήνα, Αττική, Καστοριά, Φθιώτιδα, Λάρισα, Ηλεία, Κέρκυρα, Ρόδο, Κέντρα Ημέρας και Κινητές Μονάδες σε Βόρειο Τομέα Αττικής, Πειραιά, Άρτα, Ηράκλειο Κρήτης, Πιερία και Εύβοια.

Συνεχάρην γι’ αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και το έργο τους την Εταιρεία Alzheimer’s Αθηνών και την Πρόεδρό τους Δρ. Παρασκευή Σακκά.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πρόσφατα μίλησα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Φεστιβάλ Humanlinks, για την συμβολή της Τέχνης στην Κοινότητα. Υπογράμμισα ότι για το Υπουργείο Υγείας η τέχνη αποτελεί σημαντικό παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την Ψυχική Υγεία των ανθρώπων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, φορείς της τέχνης και της Ψυχικής Υγείας, σύντομα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση προγραμμάτων "πολιτιστικής συνταγογράφησης". Συνεχάρην τον Πρόεδρο της ΑΜΚΕ Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι, κ. Γιώργο Κράλλη όπως και το Δήμο Αθηναίων για την υπέροχη διοργάνωση.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΣΥ

Με ιδιαίτερη χαρά μίλησα στην επίσημη τελετή παραλαβής της δωρεάς 20 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων προς το ΕΚΑΒ, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».

Στην ομιλία μου ευχαρίστησα θερμά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την Πρόεδρό της Μελίνα Τραυλού, όπως και τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για αυτή την σημαντική προσφορά τους.

Η Ελληνική Ναυτιλία έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της σε κάθε σημαντική περίοδο της χώρας μας. Η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες στήριξης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, που επηρεάστηκαν βαθύτατα από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας.
 
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

Παραβρέθηκα στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στο Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού OPAP ARENA, που έγινε πλέον πραγματικότητα, για να στεγάσει τα όνειρα των χιλιάδων Ενωσιτών.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ αποτελεί ένα έργο εμβληματικό, το οποίο κοσμεί την Αττική. Πρόκειται για ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, με ελάχιστες εμπορικές χρήσεις που δεν επιβαρύνουν την πόλη. Αντίθετα, με τις κινήσεις που έγιναν για την οδική «ανάσα» της υπογειοποίησης και την αναμόρφωση του άλσους, οι πολίτες της περιοχής θα απολαμβάνουν τους καρπούς της παρουσίας της ΑΕΚ εδώ.
 
Φίλες και φίλοι,

Στο Υπουργείο Υγείας , με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης δημιουργούμε 104 νέες δομές που λειτουργούν στην Κοινότητα, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους λοιπούς φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να υποστηρίξουμε ψυχοκοινωνικά τον γενικό πληθυσμό, και τις ευάλωτες ομάδες. Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τις 66 πρώτες δομές Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης και προχωράμε.

Συγκεκριμένα, δημιουργούμε:
  • Κέντρα Ημέρας σε όλη την Επικράτεια για την ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες, τρίτη ηλικία, παιδιά και εφήβους, εργαζόμενους και ανέργους, διατροφικές διαταραχές, μετανάστες και πρόσφυγες
  • Στεγαστικές δομές βραχείας ή μακράς φιλοξενίας.
  • Εξειδικευμένες δομές για τον αυτισμό και την άνοια – alzheimer’s
  • Κινητές μονάδες για απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
  • Προγράμματα και Μονάδες για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, τόσο των παράνομων, όσο και των νόμιμων, όπως ο καπνός, το αλκοόλ, το Διαδίκτυο και ο τζόγος.
Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι νέες υπηρεσίες θα γίνουν πραγματικότητα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος μας στο Υπουργείο Υγείας είναι:

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ - ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΣΩ
 


Στην περιοδεία  που πραγματοποίησα στο Δήμο Πεντέλης μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, τον Στέλιο Κονταδάκη και τους συναδέλφους μου βουλευτές του Βόρειου Τομέα, παρουσία και της Προέδρου και μελών της Νομαρχιακής και Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός μας. 

Στη περιοδεία που πραγματοποίησα στην Θεσσαλονίκη Πραγματοποίησα όπου συζήτησα για τις νέες δομές, που θα δημιουργήσουμε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  με την Αρμόδια Υφυπουργό και φίλη Σοφία Βούλτεψη , τον Ειδικό Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Ηρακλή Μοσκώφ και τη Διοίκηση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, όπως εκπροσωπήθηκαν από την κ. Αλεξάνδρα Κοντέλλη και τον κ. Γιώργο Πρωτόπαππα.

Στην υπογραφή του μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της προστασίας των θυμάτων, με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα

Στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», στην Βέροια.

Στην 86η ΔΕΘ, στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην 72η Σύνοδο Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο Ισραήλ, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, όπου συζητήσαμε για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων.

Στην περιοδεία που πραγματοποίησα στην Νέα Ιωνία με τον Παύλο Μαρινάκη και τον Στέλιο Κονταδάκη.

Στα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Εφήβων και Ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, στην Νέα Σμύρνη.

Στο Ζάππειο Μέγαρο στην τελετή για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στην νέα Κινητή Ιατρική Μονάδας για Νεογνά και Παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, που δώρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η κα Δήμητρα Τουλγερίδου.

Στην συμμετοχη μου στο Memory Walk 2022, ένας περίπατος αφιερωμένος στην Alzheimer’s.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Φεστιβάλ Humanlinks, για την συμβολή της Τέχνης στην Κοινότητα.

Στην επίσημη τελετή παραλαβής της δωρεάς 20 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων προς το ΕΚΑΒ, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ
στο Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού OPAP ARENA.

Ομιλίες

 
Η ομιλία μου στη 72η Σύνοδο του
WHO Regional Office for Europe στο Τελ Αβίβ.
 
 
Η ομιλία μου στο 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, από τη Wellbeingr ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Θέμα του FORUM: "H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών"

Παρουσία μου στην Τηλεόραση

 
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στην εκπομπή "Σήμερα''
 
Στην τηλεόραση του BLUE SKY στην εκπομπή "Παρεμβάσεις"
 
Στην τηλεόραση του OPEN , στην εκπομπή ''Τώρα Μαζί''
 
Στην τηλεόραση του MEGA στην εκπομπή ''MEGA Σαββατοκύριακο''
 
 
Παρουσία μου στο Ραδιόφωνο


'' Δημιουργούμε 106 νέες Δομές Ψυχικής Υγείας που θα λειτουργήσουν στη χώρα μέχρι το 2023''. Συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102FM
Ζωντανά στο ραδιόφωνο του SKAI.gr 100.3 με το Βασίλη Κουφόπουλο
 
Συνεντεύξεις
“Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη για την ψυχική υγεία”.

Συνέντευξη μου στην εφημερίδα tomanifesto.gr

 

Αρθρογραφία Στον Τύπο
''Το χρέος στη μνήμη''.

'Αρθρο μου στην εφημερίδα Αμαρυσία.

 
“Το σχέδιο για καλύτερη Υγεία”.

Άρθρο μου στην εφημερίδα "Χτύπος"
''Αξιοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης και δημιουργούμε 104 νέες δομές Ψυχικής Υγείας''.

Άρθρο μου στο www.anatropinews.gr/

 



 


Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 Ζωή Ράπτη , All rights reserved.

Πολιτικό Γραφείο 
Γρυπάρη 15, 15451 Νέο Ψυχικό
Τηλ. : 2106779992, 2106727809
Κιν.: 6944860450, 6978586272
E-mail: zoerapti@gmail.comz.rapti@parliament.gr
 




ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις