Τι διαχωρίζει όμως και τι ενώνει;
Η ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΥΣΑ (δλδ. η γνώση για όποιον ενδιαφέρεται) κατάσταση, δίνει την δυνατότητα στον άνθρωπο να αντιλαμβάνεται (και να ενώνει) την σωστή γνώση και την αλήθεια, και να διαιρεί, να απορρίπτει δηλαδή το ψέμα. Έτσι δημιουργείται η πνευματική ανέλιξη του κάθε ανθρώπου ατομικά που στο σύνολο όμως, γίνεται η δύναμη εκείνη που απαιτείται για να κάνει το βήμα μπροστά ολόκληρη η ανθρωπότητα. Φανταστείτε έναν κόσμο γεμάτο με την σωστή ανθρωποκεντρική γνώση που δίδαξαν οι Έλληνες φιλόσοφοι, σε τι στάδιο εξέλιξης θα ήταν τώρα αν δεν είχαν παρεμβληθεί και παραχαράξει οι εγκληματίες και απατεώνες τα πάντα, σε συνδυασμό (βεβαίως) με τις καταστροφές σε οτιδήποτε Ελληνικό... Από τους ναούς, μέχρι την γλώσσα μας που πολεμούν ως και σήμερα ανηλεώς.
Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν είναι μια φανταστική, απόμακρη μορφή στην άλλη άκρη του σύμπαντος, που επισκέπτεται τους ανθρώπους μόνο για να τους τιμωρήσει και να δώσει έτσι εξουσία στους ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟ-ΒΟΣΚΟΥΣ ΤΟΥ.
Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ...
ΔΙΑ-ΓΩΓΗ
ΔΙΑ-ΠΙΣΤΩΣΗ
ΔΙΑ-ΤΑΓΗ
ΔΙΑ-ΠΡΕΠΩ
ΔΙΑ-ΒΛΕΠΩ
ΔΙΑ-ΒΑΖΩ
ΔΙΑ-ΓΝΩΣΗ
ΔΙΑ-ΜΟΙΡΑΖΩ
ΔΙΑ-ΤΑΡΑΣΣΩ
ΔΙΑ-ΠΑΙΔ-ΑΓΩΓΩ
ΔΙΑ-ΔΙΚΤΥΟ
ΔΙΑ-ΛΕΓΩ
ΔΙΑ-ΤΡΟΦΗ
ΔΙΑ-ΚΟΠΕΣ
ΔΙΑ-ΤΑΡΑΧΗ
ΔΙΑ-ΜΑΧΗ.... Κτλ.
Η ΗΡΑ.
Η ΗΡΑ=ΑΗΡ=ΑΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
Η Ψυχή δεν θα μπορούσε παρά να είναι αδελφοποιημένη με τον ΝΟΥ, δηλαδή με την γνώση. Φαντάσου έναν άνθρωπο να έχει γνώσεις αλλά να είναι άψυχος, οκνός, η το αντίστροφο, να έχει ψυχή, αλλά όχι γνώσεις, πόσο επικίνδυνος θα ήταν. Δεν είναι γάμος ατομικών προσώπων, αλλά νοηματικών η ένωση του ΔΙΟΣ και της ΗΡΑΣ. Ας δούμε πως εκτυλίσσεται ο Ελληνικός μύθος:
''Ο Δίας και η Ήρα ήταν το βασιλικό ζευγάρι του Ελληνικού πανθέου.
Ήταν στο βουνό Κοκκύγιο όπου ο Δίας προκάλεσε καταιγίδα και ύστερα μεταμορφώθηκε σε κούκο για να αποπλανήσει την αδερφή του. Εκείνη ανυποψίαστη και φιλεύσπλαχνη κρύβει στο μικρό πουλί στο κόρφο της όταν ο Δίας παίρνει πάλι την κανονική του μορφή και προσπαθεί να ενωθεί μαζί της. Η Ήρα όμως αρνείται και αντιστέκεται θυμίζοντας του τον αδερφικό τους δεσμό και επικαλούμενη το σεβασμό στη μητέρα τους Ρέα.
Ενδίδει μόνο όταν ο Δίας υπόσχεται πως θα την κάνει νόμιμη σύζυγό του.
Πράγματι ο Δίας κρατά την υπόσχεσή του και παντρεύεται την Ήρα στων οποίων τους γάμους η γιαγιά τους Γαία τους χαρίζει τις μηλιές που παράγουν χρυσά μήλα, τα μήλα των εσπερίδων. Το θεϊκό ζεύγος έκανε τρία παιδιά την Ήβη την Ειλειθυία και τον Άρη''.
Γιατί μεταμορφώθηκε ο ΔΙΑΣ ως Κούκος; Ο κούκος ανήκει στην συνομοταξία: Χορδωτά (Chordata) και είναι (συμβολικά και μη) το κατάλληλο πτηνό για κάλεσμα- αφύπνιση-υπενθύμιση. Ανήκει στην οικογένεια: Κοκκυγίδες (Cuculidae) (βουνό Κοκκύγιο όπου ο Δίας προκάλεσε καταιγίδα). Όταν η Ήρα δέχτηκε το κάλεσμα, το πήρε ως ψυχή προστατευτικά στον κόρφο της, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι είναι ο ΔΙΑΣ/ΝΟΥΣ, αρνείται (να απορρίψει όσα μέχρι εκείνη την στιγμή γνώριζε) και αντιστέκεται θυμίζοντας του ότι πρέπει να έχουν σεβασμό στην μητέρα Ρέα, η οποία είναι η ΡΟΗ και φυσικά σύζυγος του ΚΡΟΝΟΥ που είναι ο ΧΡΟΝΟΣ.
Δηλαδή στην ουσία η ψυχή για να σμιλευτεί με την γνώση του νου και να συμβαδίσουν, χρειάζεται (σωστή) ΡΟΗ και φυσικά ΧΡΟΝΟΣ και ΣΕΒΑΣ. Η ψυχή δέχεται την γνώση (ΝΟΥ) κι έτσι υπάρχει ο γάμος, γιατί πλέον δεν αποχωρίζεται το ένα από το άλλο. Ο γάμος/ένωση ΝΟΥ και ΨΥΧΗΣ, κάνει την ΓΙΑΓΙΑ - ΓΑΙΑ να τους δώσει τις μηλιές που παράγουν τα χρυσά μήλα. (Όπου μήλο = το ξύλο της γνώσης που αντιστοιχεί σε ΧΡΥΣΑΦΙ αλλά κάποιοι σας το απαγόρευσαν).
Ο Νους και η ψυχή έκαναν 3 παιδιά, ένα εκ των οποίων ο Θεός του πολέμου ΑΡΗΣ που παντρεύτηκε την Θεά του Έρωτα ΑΦΡΟΔΙΤΗ, για να έρθει να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά η ευφυία των Ελλήνων με την ρήση του Ηράκλειτου:
''Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν θεούς έδειξε, τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε, τους δε ελευθέρους''.
ΕΡΩΣ - ΑΡΗΣ - ΠΟΛΕΜΟΣ... Θυμηθείτε για ποιον λόγο έγινε ο πόλεμος της Τροίας.
(Μάθε τι αξίζεις άνθρωπε και γίνε θεός του εαυτού σου - Σωκράτης).
Περίανδρος Αθηνάδης.